VIKTORKA - ADOPTOVANÁ

22.11.2020 15:13 |  Našli domov |  6.08.2020 |  401x

+ Zvětšit

Pohlaví

Fena

Věk

4 roky

Plemeno

bull

Město, ve kterém se zvíře nachází

Tábor
Adopce není možná jinak než osobním vyzvednutím zvířete na místě!
Viktorka je přibližně čtyři roky stará, okatá a krásně žíhaná kříženka nejspíše amerického stafordšírského teriéra Stejně jako Viktorka od splavu neměla štěstí na člověka, svého páníčka. Viktorce se nikdo nevěnoval, neměla v životě žádné jistoty, rituály. Člověk jí moc ublížil, nenaučil ji vypořádávat se svým pocity, životem, s pravidly a lidmi.To se podepsalo na jejím psychickém i fyzickém stavu. JAKÁ JE? Viktorka je snaživá, vyhledává činnost s člověkem a ochotně spolupracuje. Zvládá základní povely, skáče přes překážky, ráda čmuchá pamlsky. Pokud "nemá, co na práci", hledá potřebné uvolnění v jiných věcech: obsedantně si kutálí míček, když ne míček, hledá kameny a trvá na jejich nošení a kousání. K ostatním psům se chová opatrně, spíše se jim zatím vyhýbá. Viktorka trpí separační úzkostí, obecně se neumí zastavit, uklidnit a pořád musí něco drtit v tlamě, nemá ráda změny, každá ji nesmírně stresuje. Potřebuje čas si na věci zvyknout a přijmout je, pak se postupně uklidňuje. V kotci zpočátku nesmírně štěkala a srdceryvně vyla, trochu nám ho chtěla i zbořit, po několika dnech je již znatelně klidnější a sžívá se s chodem útulku. Na vycházkách zpočátku táhne na vodítku, ale brzy se uvolní a spolupracuje.
ZDRAVOTNÍ STAV: Na Viktorčiných ouškách jsou patrné změny kůže, trpěla dlouho neléčeným zánětem. Nyní kapeme a ošetřujeme a doufáme, že nad zánětem brzy vyhrajeme. Momentálně je na dietní stravě - granule platinum. Zdá se podle drbání a stavu kůže, že může trpět potravinovou alergií. Není vyloučeno, že se podepisuje ale spíše faktor stresu a problémy ustanou po psychickém zklidnění. Březost vyloučena ultrazvukem.
JAKÝ DOMOV HLEDÁ: Zatím víme, že Viktorka určitě hledá zkušeného, klidného a vyrovnaného majitele s pořádnou dávkou trpělivosti a ochotou s Viky začít pracovat. Musí najít rytmus, režim a začít se učit. Vše by určitě mělo začít tím, že Viky vydá energii dlouhými klidnými pravidelnými procházkami. Jakmile nebude napumpovaná energií, bude se jí lépe přemýšlet nad tím, co po ní my lidé chceme. Musí začít pracovat hlavou, ideální je věnovat se s ní hersenwerku a jiným klidovým psím hrám na myšlení. Je velice aktivní, ale je to potřeba aktivity vycházející spíše z nutkavosti hlavy než z potřeby těla. Pro svou neohrabanost se nehodí k malým dětem. Co se týče vztahu k jiným psům, bude to individuální a vždy otázkou bezpečného a zodpovědného seznamování. Vztah k jiným zvířátkům nevíme. Budeme s Viky pracovat a dál ji poznávat, ale kdyby někoho vhodného naše holka od splavu učarovala, může odjet do nového domova. Zájemci volejte 778 465 467 nebo pište na utulek@tstabor.cz. Podmínkou adopce je její kastrace po aklimatizaci v novém domově. Za úžasné fotografie děkujeme Radkovi Havlíčkovi vividfoto.cz.   Výška a váha je orientační. Věk je odhadován veterinárním lékařem.  

Kontakt

773 791 322.
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Výši adopčního poplatku, stejně jako podmínky osvojení, stanovuje INDIVIDUÁLNĚ zařízení / organizace, se kterou uzavíráte Adopční smlouvu. Obvykle se skládá z plné či částečné úhrady:

 nákladů vynaložených na veterinární ošetření (vakcinace, kastrace, speciální léčba apod.)

 ceny čipu, popř. mezinárodního pet-pasu

  adopčního poplatku vypláceného konkrétním zařízením (týká se zprostředkovaných adopcí)

 v případě převozu zvířete nákladů na PHM

  příspěvku, který touto formou věnujete příslušnému zařízení / organizaci na záchranu, ošetření a převoz dalších opuštěných zvířat

Podmínkou osvojení prostřednictvím H4P je podpis adopční smlouvy

Čísla účtů:

BEST FRIENDS

Transparentní účet:

706670778 / 2010

 

HOME 4 PETS:

265723765 / 0300

 

Kontakt

Pro získání podrobnějších informací o vybraném psíkovi / kočce prosím využijte tel. / e-mail přímo na útulek nebo organizaci, kde se zvíře aktuálně nachází. Všechny údaje najdete v textu příslušného inzerátu. Děkujeme.

 

Pro všeobecné dotazy, popř. zjištění možnosti převozu konkrétního zvířete ze Slovenska, prosím volejte:

+420 774 706 026
+420 774 653 354

nebo pište: 
info@home4pets.cz
adopce@home4pets.cz

 

TOPlist

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vice informací